MENU

İletişimciler TRT Trabzon Radyosu’nda OMÜ Masal’ı Anlattı
21 Ocak 2020, Salı - 12:05
Güncelleme: 22 Ocak 2020, Çarşamba - 20:36
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, TRT Trabzon Radyosunun “Köşe Bucak Karadeniz” canlı yayınında OMÜ Masal uygulamasını anlattı.

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Açelya Kaynar ve Oğuzhan Uysal, TRT Trabzon Radyosunda Yavuz Üçüncü’nün yürüttüğü “Köşe Bucak Karadeniz” canlı yayınının “Dinamik Düşünce” köşesinde görme engelliler için geliştirdikleri “OMÜ Masal” adlı sesli masal uygulamasını tanıttılar.

Öğrenciler, Doç. Dr. Onur Bekiroğlu’nun yürüttüğü 'Toplumsal Sorumluluk Projesi' dersi kapsamında geliştirdikleri aplikasyonun, görme engelli bireylerin gelişen teknolojiyi rahatlıkla kullanmasını ve Türk masallarının tanıtılmasını amaçladığını vurgularken TRT Trabzon Radyosunda Yavuz Üçüncü’nün sorularını yanıtladılar.

“Dinamik Düşünce” köşesinde canlı telefon bağlantısı ile gerçekleşen görüşmede program yapımcısı Yavuz Üçüncü’nün sorularını yanıtlayan öğrenciler, uygulamanın geliştirilme amaçları ve nasıl kullanılabileceği hakkında detaylı bilgiler paylaştılar. Açelya Kaynar ve Oğuzhan Uysal ayrıca, Türk kültürünü yansıtan masallardan oluşan ve görme engelli çocuklar ile ebeveynlerinin kolay sesli yönlendirmelerle kullanabileceği “OMÜ Masal” aplikasyonunun İngilizce, Fransızca ve Almanca dil seçeneklerinin de bulunduğuna işaret ettiler. 

“Görme engellilerin dertlerini dert edindik”

Görme engellilerin dertlerini dert edindikleri vurgulayan Oğuzhan Uysal “Biz bir grup gönüllü dördüncü sınıf öğrencisi olarak projeyi planladık. Daha sonra OMÜ Radyoda masalların seslendirmelerini yaptık. Farklı bölümlerde okuyan ve gönüllü olarak uygulamaya katkı sağlamak isteyen arkadaşlarımız tarafından masalların diğer dillere çevirileri ve yazılımı hazırlandı. OMÜ öğrencilerinden oluşan bir grup arkadaşımızla oluşturduğumuz ve OMÜ Masal adını verdiğimiz sesli masal aplikasyonunu, görme engelli bireyler için yapılandırılmış kullanıcı duyarlılığı ile kolayca erişilebilen ve uygulanabilen mobil aplikasyon olarak dikkat çekiyor. Umarız çocukların seveceği yararlı bir uygulama olur.” şeklinde konuştu.

Uygulamayı Google Play’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected