MENU

Gönüllü Gençler ile Sosyal Sorumluluk
27 Şubat 2020, Perşembe - 09:19
Güncelleme: 27 Şubat 2020, Perşembe - 09:19
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan “Gönüllü Gençler İle Sosyal Sorumluluk” projesinin açılışı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılışa; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Kesten, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr.  Dr. Polat Şendurur, Tömer Müdürü Ömer Saraç, Samsun Masal Eğitmeni ve İl Koordinatörü Nurten İren, Masal Kuklalığı Eğitmeni Duriye Dalsuna, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta proje yürütücüsü Dr. Belgin Bal İncebacak, proje hakkında bilgilendirici bir konuşma yaptı. Dr. Belgin Bal İncebacak, 2019 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projenin, Samsun’da desteklenen 17 projeden biri olduğunu belirtti. İncebacak, OMÜ Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) ve proje ekibi ile birlikte gerçekleştirdikleri projenin; OMÜ lisans düzeyinde öğrenim gören Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin bir araya gelerek kültürler arası diyalogun artırılmasının sağlanması, gençlerin kendi kültürlerini birbirlerine tanıtmaları, ülkelerinde yapılan gönüllülük çalışmalarını birbirlerine tanıtmaları,  daha sonra atık maddelerden yaptıkları sanat eserleri ile kendi kültürlerindeki atık madde çalışmalarından haberdar olmaları, milli ve manevi kültürlerini tanıtacak bir tiyatro eseri ile bir arada yaşayan bu öğrencilerin birbirlerine karşı toleranslarının arttırılması bakımından önemli olduğunu vurguladı.

Proje Yürütücüsü Dr. Belgin Bal İncebacak’ın Konuşması, Proje Topluluk Başkanı  Prof. Dr. Yavuz Bayram ve proje eğitmenlerinden Prof. Dr. Süleyman Yaman Ve Tömer Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç’ın ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Seher Balcı Çelik’in Konuşması ile devam etti. Ardından, proje bilgilendirilmesi, Proje Eğitmeni Öğr. Nurten Köksal ve Dr. Sinan Kalkan’ın masal etkinliği, öğrencilerden Nida Saka’nın yan flüt dinletisi ve açılış kokteyli ile proje açılışı son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected