Endonezya Institut Pertanian Bogor’dan (IPB) OMÜ’ye Ziyaret
22 Haziran 2023, Perşembe - 09:31
Güncelleme: 22 Haziran 2023, Perşembe - 09:31

Endonezya’nın Ziraat ve Veterinerlik alanında önde gelen üniversitesi Institut Pertanian Bogor (IPB) Global Bağlantılar Direktörü Dr. Eva Anggraini, ikili işbirliğini geliştirmek amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni (OMÜ) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında konuklar, Uluslararası İlişkiler Birimi, Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi ve Ziraat Fakültesi laboratuvar ve seraları gezdi. Ayrıca OMÜ’lü yetkililer tarafından konuklara OMÜ’nün uluslararasılaşma çalışmaları, Erasmus imkânları, Ziraat alanındaki bilimsel araştırma ve projeler ile Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin kapasite ve kurumsal işleyiş süreçleri hakkında bilgi verildi.

İki üniversite arasındaki işbirliği süreçlerinin değerlendirildiği görüşmeler esnasında Dr. Anggraini’ye Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üys. Mehmet Tütüncü, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Umut Sami Yamak, Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Özcan tarafından bilgilendirme yapılırken Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Güneydoğu Asya Masası Sorumlusu Arş. Gör. Yasemin Birışık Şahin ve Endonezya uyruklu Yüksek Lisans öğrencisi Nur Affiani eşlik ettiler.