Alaçam MYO Öğrencileri Samsunport Müdürü Tümiş ile Buluştu
10 Mayıs 2019, Cuma - 09:01
Güncelleme: 23 Ocak 2020, Perşembe - 15:25

Samsunport Liman İşletme Müdürü Oğuz Tümiş, Alaçam Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Deniz ve Liman İşletmeciliği programı ve Lojistik programı öğrencileri ile mesleki tecrübelerini paylaşan Tümiş, limanın çalışma sistemini ve istihdam kriterlerini anlattı.

Denizcilik sektörünün zor ama zevkli bir sektör olduğunu ve çok fedakarlık gerektirdiğini belirten Tümiş, öğrencilere en az bir dil mutlaka bilmeleri ve bol bol kitap okumaları gerektiğini, kendilerine yapacakları yatırımın en iyi yatırım olduğunu belirtti. Tümiş, internet çağında bilgiye ulaşımın kolay olduğunu, kendini geliştirmek isteyen bir kişinin internet aracılığı ile bunu başarabileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan gelecek dönemlerde Alaçam MYO ile Samsunport arasında yapılması planlanan protokol ile ilgili bilgi alışverişinde de bulunuldu.