Kazakistan' da Değişim Öğrencisi Olma Fırsatı
22 Ocak 2024, Pazartesi - 13:15
Güncelleme: 19 Nisan 2024, Cuma - 09:55

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, öğrencilerine, Kazakistan’daki köklü, güçlü ve başarılı iki üniversitede 2024-2025 GÜZ DÖNEMİNDE değişim öğrencisi olma fırsatı sunuyor.

Gerekli belgeleri sağlayarak Kazakistan Turan Üniversitesi (Turan University) ve Kazakistan Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nde (Kazakh National Women's Teacher Training University) 1 dönemlik değişim öğrencisi olabilirsiniz. Her iki üniversite de değişim öğrencilerinden harç ücreti almamakta ve ücretsiz konaklama imkânı sunmaktadır.

Değişim öğrencisi olmak isteyen öğrencilerimizin ilgili üniversitelerin internet siteleri üzerinde fakülte ve bölümlerdeki derslerle ilgili bir ön araştırma yapmaları gerekmektedir. Bu ön araştırmanızda hali hazırda öğrencisi olduğunuz mevcut bölüme karşılık gelen bölümlerin derslerinden bir liste oluşturmanız tavsiye edilmektedir.

Araştırmanız için aşağıdaki bağlantılardan yararlanabilirsiniz.

Turan University için: https://turan.edu.kz/en/

Kazakh National Women's Teacher Training University için: https://kazmkpu.kz/en

Başvuru İçin Gerekli Şartlar

1. Aşağıda listelenen Fakültelerden/Lisansüstü programlardan birinde OMÜ öğrencisi olmak

- Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi
- Bafra İşletme Fakültesi
- Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
- Eğitim Fakültesi (sadece kız öğrenciler)
- Güzel Sanatlar Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- İletişim Fakültesi
- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
- Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

2. İngilizce (B1 düzeyi) veya Rusça (B1 Düzeyi) bilmek.

Başvuru için Gerekli Belgeler

1. İngilizce B1 belgesi veya Rusça B1 Belgesi ya da B1 seviyesine denk gelen sınav puanlarını gösterir dil belgesi.

NOT: Bahsi geçen belgeleri getiren öğrencilerin sınava girmesi zorunlu değildir. Belge sunamayan öğrencilerimizin üniversitemizin birimlerinin yaptığı dil sınavından yeterli puanı alması gerekmektedir.

2. İletişim Bilgileri içeren Özgeçmiş
3. Öğrenci belgesi
4. Transkript
5. Ön araştırma dosyası (Dosyanın bir kopyasını kendinizde saklayınız)

Başvuru Yeri

Uluslararası İlişkiler Birimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Binası, 3. Kat Uluslararası İlişkiler Birimi

Sorumlu personel:  Dünya Kültür Bölgeleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AYCAN

E-posta: ahmet.aycan@omu.edu.tr

Başvurular yüz yüze yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri

Ön bilgilendirme toplantısı:

TARİH:24.04.2024 ÇARŞAMBA (Başvuracak adaylara sürece ilişkin bilgilendirme)

SAAT:14.00

YER: OMÜ, Eğitim Fakültesi A BLOK ZEMİN KAT SEMİNER SALONU

Başvuruların alınması: 17.05.2024-15.06.2024

NOT:

Mülakat tarihi ve yeri adaylara bildirilecektir. Aşağıdaki ekte Kazakistan Turan Üniversitesi (Turan University) ve Kazakistan Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin lisans ve lisansüstü programlarına ve derslere ilişkin bilgiler yer almaktadır.

Ek Dosya(lar):