MENU

23 Nisan’da Gündüz Bakımevi’ne Mensup Küçük Kalplerdeki Büyük Sevinç
23 Nisan 2024, Salı - 18:28
Güncelleme: 24 Nisan 2024, Çarşamba - 11:35
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gündüz Bakımevi’nin minik sakinleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünü, tüm yurtta olduğu gibi yüreklerinde büyük bir coşkuyla hissederek yaşadı.

OMÜ Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören minik öğrenciler; Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, sergiledikleri gösteri, hazırladıkları ve içinde rengârenk çalışmaların olduğu sergiyle kutladı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin (AKM) ev sahipliğinde ve Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığının organizasyonundaki 23 Nisan kutlamasında, Gündüz Bakımevi minik öğrencilerinin yüreklerinde atan sevgiye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, SKS Daire Başkanı Güngör Kural, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yılmaz Öztürk, Gündüz Bakımevi öğretmenleri ile yardımcı eğitmenleri ve öğrencilerin aileleri ortak oldu.

“Bir milletin ilerlemesindeki temel taş, çocuklardır”

Sayı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde açılış konuşmalarıyla başlayan kutlama programında ilk olarak söz alan Gündüz Bakımevi Müdürü Ayşegül Sözen, 23 Nisan’ın önemi ve anlamına atıfta bulunarak “23 Nisan 1920’de Büyük Meclisimizin açılışının ve aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün çocuklarımıza armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılını kutlayacağız. Çocuklarımızla birlikte bugün burada bu coşkuyu yaşamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bir milletin ilerlemesindeki temel taş, çocuklardır’.” dedi.

Bakımevi Müdürü Sözen: “Çocuklarımız toplumsal yaşamın ilk deneyimlerini okul hayatlarında yaşayarak sosyal yönleri güçlü bireyler olarak bu dönemi tamamlamak üzereler”

Bakımevi Müdürü Sözen, minik öğrencilerin çok yönlü eğitimleri ve gelişimleri adına çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Onlar kocaman yürekli minik yıldızlar, bu süreçte çalıştılar, çabaladılar ve önemli mesafeler katettiler. Çocuklarımız tüm yıl boyunca bilişsel, duyuşsal, sosyal ve psikomotor becerilerini geliştirirken toplumsal yaşamın ilk deneyimlerini okul hayatlarında yaşayarak sosyal yönleri güçlü bireyler olarak bu dönemi tamamlamak üzereler. 1 yıl süresince duygu ve düşüncelerini belli bir plan doğrultusunda yansıtarak vermiş oldukları ürünleri sizlerle paylaşacaklar. Onlarla gurur duymalısınız. Bu süreçte çocuklarımızdan sevgi ve emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize, Gündüz Bakımevi personeline, desteğini bizden esirgemeyen Üniversitemiz yönetimine ve siz değerli velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi: “Onlar geleceğimizin doktorları, öğretmenleri, hemşireleri, mühendisleri”

Ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Öğrencilerimiz, 1 yıllık bir hazırlıktan sonra bugün bize performanslarını sergileyecekler. Tabii her 23 Nisan’da bizler de çocukluğumuza gidiyoruz. Ben de Samsun’da 19 Mayıs İlkokulunda okudum ve sonrasında 19 Mayıs Lisesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinde eğitimim devam etti. Çocukken bizler de 23 Nisan için çok çalışırdık. İşte bu anılar, hatıralar yeni kuşakta da olacak. İnşallah yavrularımız da eğitim hayatlarında başarılı olup ülkemize hizmet edecekler. Bugün Gündüz Bakımevi’nde eğitim alan 80’in üzerinde öğrencimizin gösteri ve sergisine şahitlik edeceğiz. Bu hem Üniversitemiz hem de şehrimiz için oldukça önemli. Ben emeği geçen bütün öğretmenlerimize, Gündüz Bakımevi’nde öğrencilerimizle yakından ilgilenip onlara emek veren bütün görevlilerimize, tabii ki bütün velilerimize çok çok teşekkür ediyor, yavrularımıza da bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum, çünkü onlar geleceğimizin doktorları, öğretmenleri, hemşireleri, mühendisleri. Onlarla her zaman gurur duyduk ve bundan sonra da gurur duymaya devam edeceğiz. Bizler de Üniversite yönetimi olarak çocuklarımızın eğitiminde elimizden gelen bütün gayreti, her zaman olduğu gibi göstereceğiz. Katılımız için çok teşekkür ediyor, hepimiz için keyifli geçek bir kutlama programı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından 23 Nisan kutlama programında Gündüz Bakımevi öğrencileri, öğretmenleri ve yardımcı eğitmenlerin kılavuzluğunda sergiledikleri sahne performanslarıyla göz doldururken velilerinden yoğun alkış aldı.

Sahne gösterisinin ardından AKM’nin fuaye alanında öğrenciler; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer ve SKS Daire Başkanı Güngör Kural'ın eşliğinde, büyük emek verdikleri ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı.

X
Secure Login

This login is SSL protected