MENU

OMÜ Öğrencileri, Filistin'e Destek için Fotoğraf Sergisi Açtı
18 Aralık 2023, Pazartesi - 11:24
Güncelleme: 18 Aralık 2023, Pazartesi - 11:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Toplumsal olaylara farkındalığı ve tepkisiyle öne çıkan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); öğrenci toplulukları, akademisyenleri, idare kademelerinin her biriyle Türkiye’yi ve dünyayı ilgilendiren bir çok konuda sesini gür çıkartan bir üniversite olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu, Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Öğrenci Konseyi iş birliğinde Filistin'de tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen insanlık dramına ve mazlum coğrafyalarda gerçekleşmiş olan katliamlara dikkat çekmek amacıyla soykırım temalı fotoğraf sergisi düzenledi.

Yaşam Merkezi önünde gerçekleştirilen Filistin, Bosna-Hersek ve Doğu Türkistan’a ait soykırım temalı fotoğrafların bulunduğu sergi, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

"Müslümanların hâkimiyeti olmadıkça dini, dili, ırkı fark etmeksizin zulümler devam edecektir"

Osmanlı'nın gücünü kaybettiği yıllardan sonra dini dili, ırkı fark etmeksizin dünyadaki mazlum halkların üzerindeki eziyetler tüm dünyanın gözü önünde artarak devam ettiğini belirten Öğrenci Konseyi Başkanı Özkan Yıldız, fotoğraf sergilerinden, yürüyüşlerden, boykotlardan fazlasını yapmak ve zulümlerin durmasını istiyorsak daha güçlü bir ülke olmak için gençlerimizin geleceğe yön verecek başarılar elde etmek zorunda olduğunun altını çizdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected