MENU

OMÜSEM Organizasyonunda Anadolu’nun Bütün Gönüllerini Birleştiren Türküler
30 Nisan 2024, Salı - 23:12
Güncelleme: 03 Mayıs 2024, Cuma - 09:23
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından 2023 yılı Mayıs ayında akademik ve idari personelin katılımıyla başlatılan Türk Halk Müziği Koro Çalışmaları kapsamında “Türk Halk Müziği Konseri”nin ikincisi gerçekleştirildi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKM) Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz’ın şefliğinde verilen konserin saz heyetinde; akordiyonda Prof. Dr. Deniz Ekinci, bağlamalarda Prof. Dr. Eyüp Selim Köksal, Emre Bilkay ve İbrahim Can Kanlısu, gitarda Baha Karpuz, kabak kemane ve kemençede İsmail Yeşilyurt, kavalda Doç. Dr. Aytunç Aydın, ritim sazlarda Emine Enzel Ocaklı ve Erkan Karabatak, tulumda ise Nurullah Şanal yer aldı.

Türkü dolu Anadolu

Repertuvarda Anadolu’nun kadim kültürel zenginliğini yansıtan birbirinden güzel türkülerin olduğu konserde, koro ilk olarak Manisa yöresine ait “Kırmızı Buğday Ayrılmıyor Sezinden”, ardından da Amasya yöresine ait “Gökyüzünde Bölük Bölük Durnalar”, Konya yöresine ait “Elmaların Yongası”, Kırşehir yöresinden “Karanfil Suyu Neyler”, Bursa yöresine ait “Bahçede Erik Dalı”, Rize yöresine ait “Verçenik”  ve “Oy Oy Güzelum” isimli türküleri seslendirdi.

Konserde ayrıca Doç. Dr. Ali Vaiz Garipoğlu “Güzeller Bezenmiş Toya Giderler”, Öğr. Gör. Mustafa Öcal “O Şirin Sözlerine”, Arş. Gör. Hatice Gülşen “Babuba”, Güzin Demir “Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok” ve Nisanur Kaçan da “Evlerinin Önü Handır Aman” isimli türkülerle solo performanslarını sergiledi.

Katılımın çok yoğun olduğu, öğretim üyeleri ve korist yakınlarının beğeniyle izlediği konser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi’nin, koro şefi Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz’a teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected