MENU

Rektör Ünal, II. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’ne Katıldı
17 Mayıs 2024, Cuma - 10:54
Güncelleme: 17 Mayıs 2024, Cuma - 23:20
A+ A-

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesince düzenlenen "II. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi başladı. Zirve; Ticaret Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirildi.

İsmini Samsun'un Bafra ilçesindeki İkiztepe Arkeolojik Kazıları'nda bulunan ve beyin ameliyatı olduktan sonra yaşamına devam ettiği anlaşılan iskelet bulgularından alan İkiztepe Sağlık Zirvesi'ne 23 ülkeden 200'ün üzerinde sağlık sektörü temsilcisi katıldı.

Kentteki bir otelde düzenlenen programa; Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ile sağlık sektöründen temsilciler katıldı.

“Samsun cerrahi ürünleri üretim noktasında dünyadaki önemli üstlerden birisi”

Zirvenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren OMÜ Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Samsun cerrahi ürünleri üretim noktasında dünyadaki önemli üstlerden birisi haline geldi. Bu her yönüyle Türkiye açısından takdir edilmesi gereken bir gelişmedir. Ancak bu konudaki Ar-Ge çalışmaları sürdürülerek ve yeni bilgilerin üretilerek elde edilen bu üstünlüğün sürdürülmesinin mümkün olduğunu biliyoruz. Zirve açısından bir önemli noktada dünyadaki yaşlanan nüfusun sağlık harcamalarının ciddi olarak artacağına neden olacağını biliyoruz. Burada tartışılacak konular; sağlık gereksinimleri ve maliyetlerin düşürülmesi açısından son derece önemli. Ayrıca zirvenin farklı oluşumları ve şirketleri de bir araya getirmesi açısından değerli yeri var.” diye konuştu.

“Hizmet üretme noktasında her türlü göreve hazırız”

Yapılacak Ar-Ge çalışmaları ve araştırma merkezilerinin önemine dikkat çeken Rektör Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üniversiteler sağlık açısından bakıldığında ilaç sektörü ya da medikal anlamda projelerin üretilmesinde yoğun olarak çalışmalar yürütüyor. OMÜ’nün de en güçlü olduğu alana baktığımızda sağlık alanının öne çıktığını görüyoruz. Üniversite olarak Ar-Ge politikamızı güncellemek suretiyle dünyadaki teknolojik gelişmeleri esas alan çalışmalar yürütüyoruz. Dünyadaki farklı bölgelerindeki teknolojilerin buraya getirilerek geliştirilmesi ve gelen misafirlerin de buradaki teknolojilerin anlatılması noktasında aracılık ediyoruz. OMÜ olarak bilgi üretilmesi ve bilginin transfer edilmesini istiyoruz. Bu bağlamda hizmet üretme noktasında her türlü göreve hazırız.”

Zirve, katılımcıların stantları ziyaret etmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected